diumenge, 14 de març del 2010

Conseqüències de la nevada del 8 de Març I

El dia 9 dia posterior a la nevada vaig anar a fer una caminada pels boscos deTossa. El panorama que em vaig trobar, va ser desolador. A part dels 2 pams de neu que hi havia, gran part dels arbres estaven tombats i trencats. Dels arbres que van resistir la tempesta la gran majoria estaven malmesos i purgats.

La vegetació del Massís de Cadiretes, és típicament mediterrània. Aquesta no està predisposada a suportar tempestes ni gruixos de neu com els que vam tenir el passat dia 8.

Molts d’aquests arbres caiguts, han portat conseqüències a habitatges, camins i línies elèctriques i telefòniques.

Aquí van algunes de les fotos que vaig fer:



*Pujant a el Suro d'es Pop


*El Suro d'es Pop també va patir les conseqüències de la nevada.







*Pujant des del Suro del Pop en direcció a Montllor





* Destrucció al camí i a la línia elèctrica que va des del Xalet vermell cap a Cala Llevadó










* Més destrucció al camí que va de Sa Gabarra cap el camp de tir

* Gran pi caigut dins d'un jardí

Aquest no és només el panorama a Tossa, sinó que a totes les comarques gironines hi ha milers de tones d’aquesta massa forestal.

I que se’n farà ara?

Els grans problemes que ara es presenten és que gran part d’aquest boscos són de propietat privada i no se sap qui se’n farà càrrec de la neteja. A més, tota aquesta matèria no es pot valoritzar a Catalunya.

Això si, si quan arribi la calor no està tot net, el risc d’incendi serà altíssim.

1 comentari:

Anònim ha dit...

si no agafen gent aturada i els posen a desbrossar durant 2 mesos, només podem esperar que passin 3 anys que es el que tarden a podrir-se els arbres caiguts. D'aquesta manera el risc d'incendi no sería tant elevat, però això es una ruleta russa!, i es posar en perill molta gent que viu a prop del bosc.