Llibres sobre Tossa i el seu entorn

MASSÍS DE CADIRETES. EL NOSTRE PATRIMONI

Text d'Enric Ballesteros i fotos d'Enric Ballesteros, Jordi ferrer i Antoni Garcia

Petit Llibret, que intenta acostar a tothom les meravelles del medi natural del Massís de Cadiretes.


L'ENTORN MARÍ DE TOSSA DE MAR, LLORET DE MAR I BLANES, EL ENTORNO MARINO DE TOSSA DE MAR, LLORET DE MAR I BLANES

E. Ballesteros

Llibre amb espectaculars fotos de l'entorn marí de la selva costanera, acompanyats amb peus de foto amb les explicacions d'en Kike Ballesteros i complementat amb texts de Jacint Verdaguer. Text en català i castellà


LA MUNTANYA AL MAR CADIRETES L'ARDENYA

E. Ballesteros, J. Ferré, J Santané
Complementat amb textos de Carles Roqué, Lluís Pallí, Lluís Vilar, Narcís Figueras, Marta Albà i Lluís Torres.

Un altre llibre de la mateixa col·lecció, amb unes fotografies magnífiques. En aquest volum però, ens mostra el medi terrestre del massís de Cadiretes, que engloba els municipis de Tossa, Lloret, St. Feliu de Guíxols, Sta Cristina d'Aro, Vidreres, Caldes de Malavella i Llagostera.
Els textos també són en català i castellàITINERARI GEOLÒGIC PER L'ARDENYA

Lluis Pallí, Carles Roqué i Pau

El llibre Itinerari geològic per l'Ardenya pretén ajudar els aficionats i els iniciats a conèixer més a fons la geologia d'un sector de la costa gironina; facilitar l'ensenyament de la geologia de camp i, finalment, obtenir un cert profit addicional d'esplai per a qui sigui, sempre amb l'objectiu de contribuir al coneixement popular de la geologia i la geomorfologia de les contrades gironines.


BOLETS DEL MASSÍS DE CADIRETES


E. Ballesteros

Guia dels bolets que podem trobar al massís, amb fotografies i explicacions. Compta també amb una introducció al món dels fongs i una altra introducció al medi natural del Massís de Cadiretes.


RECULL DE MOTS I EXPRESSIONS MARINERES TOSSENQUES

Telm Zaragoza

Saps que és un bogamarí? o un xufà? o una pellerida? A part dels mots i expressions marineres tossenques, també hi trobarem com en diem a Tossa d'alguns animals, plantes, i formacions del mar. Per cert, un bogamarí és una garota, un xufà un cranc ermità i les pellerides són les pegellides.


SENYES I ORMEIGS DE PESCADORS DE TOSSA

Telm Zaragoza

En aquest llibre, a part d'aprendre sobre la pesca tradicional i de com s'orientaven els pescadors sense la tecnologia actual, així com la toponímia popular de la costa tossenca.