dilluns, 20 de febrer del 2012

CiU denuncia la tala d´arbres a Tossa

El Grup de CiU a Tossa de Mar va fer públic ahir que ha denunciat davant dels Serveis Territorials de Costes del Ministeri de Medi Ambient a Girona i al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, la tala de 20 moreres del passeig del Mar de Tossa, que ha realitzat l'equip de Govern. Segons asseguren en un comunicat, també han sol·licitat al mateix govern municipal que els ho clarifiqui, ja que CIU "no ha tingut coneixement, ni justificació, que s'hagi sol·licitat aquesta tala, ni existeixi acord per fer-ho". I també s'ha demanat l'expedient per fer-ho.
Des de l'equip de Govern van assegurar que la tala s'ha produït perquè aquesta vintena d'arbres estaven afectats per una malaltia que els estava destruint. Així, segons fonts municipal, un informe tècnic de Medi Ambient instava l'Ajuntament a talar aquests arbres i el govern es va reunir amb els veïns de la zona per comunicar la notícia. Entre les diferents parts, van arribar a l'acord de fer la tala i els veïns es van comprometre a pagar l'actuació, segons fonts municipals.
Finalment, des del govern es va deixar clar que si s'han talat una vintena d'arbres se'n tornarà a plantar la mateixa quantitat sigui allà o en un altre punt de la localitat



Vint moreres obren una altra guerra a Tossa

CiU acusa TU i el PSC de la tala
El govern local diu que estaven mortes

La calma política a Tossa de Mar està molt lluny d'aconseguir-se. Tot i que ja fa nou mesos de les eleccions, les espases continuen alçades. I tot indica que la tensió es mantindrà durant tot el mandat. La nova batalla a Tossa l'han protagonitzat uns arbres.
El foc el va encendre el grup de Convergència i Unió, que va anunciar que havia denunciat una tala d'arbres als Serveis Territorials de Costes del Ministeri de Medi Ambient a Girona i al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a Barcelona. En concret, es tracta de vint moreres del passeig del Mar de Tossa, que segons CiU hauria fet el govern local (TU-PSC). En un comunicat, la federació –liderada per l'exalcaldessa Imma Colom– va denunciar que no han tingut “coneixement, ni justificació, que s'hagi sol·licitat aquesta tala, ni existeixi cap acord per fer-ho”.
El govern local, però, va contraatacar afirmant que els arbres estaven malalts, segons un informe de Medi Ambient. Fonts municipals van assegurar que els veïns hi estaven d'acord: “Tant d'acord que fins i tot han pagat la tala i la seva reposició.” L'Ajuntament assegura que es replantaran els vint arbres.
Curiosament, quan l'any passat CiU governava, TU i el PSC van posar el crit al cel per la tala d'un roser i un pi. Aleshores van acusar Colom de tenir mania a les plantes. La guerra continua oberta.

Font: El Punt