diumenge, 18 de març del 2012

Port esportiu de luxe a Tossa?

Tossa de Mar ha recuperat l'ambiciós projecte de fer un port esportiu a la localitat, una idea que plana pel poble des dels anys 70. Fa deu anys, l'equip de govern ja va intentar promoure un port al municipi, però el projecte no va fructificar.

L'ajuntament ja ha signat un conveni amb dos grups inversors, propietaris de terrenys a la zona d'Es Codolar, que preveu construir 396 amarratges a l'espai i complementar el port amb un hotel de cinc estrelles, deu xalets de luxe i un hospital marí. Tot i que hi ha una moratòria per construir nous ports a Catalunya fins al 2015, Tossa de Mar ja ha posat fil a l'agulla per aconseguir tenir-ne un d'esportiu. Això sí, l'alcaldessa ja assegura que no es farà res sense abans tenir el consens ciutadà.


*Diferents recreacions del port

La solució per accedir-hi serà la construcció d'un túnel que connectarà l'equipament portuari amb la vila.

Però realment és necessària aquesta infraestructura?

Crec que no. El patrimoni natural i paisatgístic, crec que dóna infinitament més beneficis al poble que qualsevol infraestructura que es pugui construir i que degradi aquest medi. El litoral tossenc, és preciós. No n'hi ha cap d'igual a tota la Costa Brava sud.

La línia litoral presenta un notable interès. L'entorn marí de Tossa, és un dels més ben conservats de la Costa Brava. Aqui hi tenen cabuda un gran nombre de comunitats i espècies, marines i litorals, rares i úniques.

A més, que la zona on es vol construir, està dins, o molt a prop del PEIN i de la Xarxa Natura 2000. Per alguna cosa serà.

*Límit del PEIN i de la Xarxa natura 2000

Per tant, Tossanatura diu NO a la contrucció del port.


Notícies relacionades: