dijous, 29 d’abril del 2010

Costes tanca el camí de ronda de Tossa sense avisar l´Ajuntament

El Ministeri de Medi Ambient al·lega qüestions de seguretat per dur a terme la clausura

El Departament de Costes del Ministeri de Medi Ambient va tancar fa un parell de mesos el tram de Porto Pi del camí de ronda de Tossa de Mar per raons de seguretat, ja que en aquest tram hi ha risc d'esllavissaments i es considera que podria ser perillós per als caminants.

Costes, però, no va comunicar a l'Ajuntament que faria aquesta actuació i l'equip de govern se'n va assabentar quan un dia es va trobar el camí de ronda tancat. "Un dia en què anàvem visitant la zona amb uns tècnics de Costes de la Generalitat de Catalunya vam arribar a l'alçada de Porto Pi i ens ho vam trobar tancat. En aquell mateix moment, vaig trucar a Costes del Ministeri i ens van confirmar que ho havien tallat ells per qüestions de seguretat", va explicar l'alcaldessa de Tossa de Mar, Imma Colom, durant el ple extraordinari de dimarts al vespre.

Per altra banda, l'equip de govern també va comunicar que s'està realitzant un estudi per saber el motiu de diverses esllavissades als accessos de les cales d'aquesta zona. "Encara que no és el tema que estem tractant, us puc comunicar que Costes està fent un estudi als accessos de la cala de Porto Pi per saber perquè hi ha esllavissaments", va afegir Colom.

L'oposició va acusar l'equip de govern d'haver tancat el camí de ronda. "Hi ha accions que s'han continuat, però moltes d'altres s'han obturat. I aquest govern va rebutjar una subvenció per millorar el camí de ronda", va ?assegurar Pilar Mundet, portaveu del PSC. L'alcaldessa va explicar que ha estat Costes qui ha tancat el camí. "No hem trucat mai a ningú per aturar cap obra a cap camí de ronda", va respondre Colom.

*El tram de camí de Porto Pi, tallat amb una tanca que va instal·lar el Departament de Costes del Ministeri.

Font: Diari de Girona

2 comentaris:

SelvadeTossa ha dit...

Penso que possiblement, si l'Ajuntament (o qui fos) hagués intentat mantenir constantment el camí de ronda en bon estat, els tècnics de costes no haurien vist el panorama tant fumut i no haguessin procedit al seu tancament. ..De totes formes jo no soc tècnic ni soc costes, per lo qual potser en realitat estigui fent un raonament equivocat.

Prefereixo fer un altre mena d'enfoc reflexiu: Per què obstinar-nos en tenir un "cami segur"? Alguna vegada a la historia de la Vil.la de Tossa (o a la història del Cami de Ronda potser, fins on la tingui..) el camí ha estat "segur"?

Més aviat imagino que deuria ser normal dir-li al payu: "vigila quan passis per Porto Pi, que per aquell tram et pot caure algun roc!" ..De la senzilla mateixa manera que si vas a fer un caminet que voreja un penyassegat de Montserrat has de ser conscient dels perills que t'hi pots trobar i anar amb cura de no estimbar-te.

Crec que hauriem de deixar a la natura com està, amb els seus perills coneguts inclosos, sense intercedir-hi gaire.. No fem obres, respecte'm el paisatge. Si la gent forania freqüenta molt un indret natural perillós, soc partidari de posar indicacions del perill.. Pero res més; que cadascú actui amb el seu sentit de responsabilitat perque sino.. Que pretendriem si poguessim fer molt més? Imaginem.. Que fariem si tinguessim tot el pressupost del mon? Fariem posar ciment a la muntanya i un trenet amb còmodes seients que circulés per el camí de ronda i amb semàfors inclosos per a una "major seguretat"?..

La civilització que es quedi on ja està i disfrutem-la on ja està. No fem res. Perque si anem fem cosetes, per petites que ens semblin, poc a poc.. década rera década, sense que ens siguem gaire conscients ..acabarem tenint un paisatge completament canviat. De fet ja ha passat a la majoria d'espais naturals.

Tossanatura ha dit...

Estic d'acord amb tu. No se tampoc quin és l'estat actual del camí, però com tu dius, no es plan de convertir-ho en una autopista. Al arreglar-ho perdria part del seu encant.
Com tu molt be dius, crec que amb un panell amb les correctes indicacions i perills i una mica de sentit comù hi ha suficient.

Salut.