dimecres, 3 de setembre del 2008

Tauró, Tossa 1992

El 17 de Novembre de 1992, quedava encallat a la Mar Menuda, un gran tauró blanc (Carcharodon carcharias) de casi 5 metres de longitud (pot arribar als 8 metres) i 1000 kg de pes.

Segons la notícia publicada 2 dies després, Mundet va dir que possiblement havia mort d'un problema hepàtic, i que era una espècie que no atacava als humans. També posava a la notícia que no se sabia d'on podia haver sortit aquell exemplar, i que no era normal que s'hi acostés per allà.
Altres fonts, diuen que hi havia un intent per part de les autoritats locals de cobrir l'incident per por d'alterar el comerç turístic.

Fos el que fos, el cert és que hi ha la idea generalitzada de que els taurons són animals que vaguen pels mars incansablement, a la recerca d'alguna presa, capaços de devorar qualsevol cosa, a poder ser, éssers humans.
Aquesta imatge estereotipada, és totalment falsa, i es basa en supersticions de vells mariners, i actualment, en pel·licules com la famosa "TIBURÓN".

El tauró blanc (Carcharodon carcharias), és considerat l'espècie més perillosa per l'home. La seva presència a la Mediterrània i als Països catalans, és àmpliament provada. Hi ha hagut alguns atacs ocasionals en els últims 30 anys, encara que la possibilitat de trobar-nos amb un d'aquests individus és totalment remota.
Normalment s'alimenten de peixos, altres taurons, ocells i mamífers marins, Tortugues. També carronya i escombraries. Desprès de cada àpat pot estar mesos sense menjar.

5 comentaris:

meteotossa ha dit...

Bones vilatà o vilatana¿?.
Jo també he posat un enllaç al teu bloc.
Sembla que podrà donar molt de sí aquest nou espai.
Ja saps que per qualsevol cop de mà pots comptar amb mi o qualsevol consulta, que en el que et pugui ajudar, ho faré.

Salut, constància i sort.

meteotossa ha dit...

Per cert,
fa qüestió d'uns 4 anyets, vaig publicar en el Diari de Girona, un article referent al tauró. El video de youtube que has posat, pots trobar-ho escrit en la informació mateixa del bloc. Per si és del teu interès.

barcelonanick ha dit...

Bona sort amb el teu blog.

¿El video es del incident? No me funciona el són.

www.iberianature.com
Nick

Tossanatura ha dit...

Hola Meteotossa. Soc vilatà. El mateix et dic, si tens qualsevol consulta o dubte comta amb mi. Si tens el link o l'escrit del diari sobre el tauró el publicaré al bloc encantat.

Gracies Nick a tu també. El video si que es del incident. M'encanta la teva pàgina, llastima que el meu baix nivell d'angles faci que no la pugui gaudir al 100 %. He afegit un link tambe al meu blog.

Gracies i adeu!!

barcelonanick ha dit...

Ja et posaré un link també quan re-organitzi la seccío de links. Una cosa, els retalls del diari del tauró m'els va enviar un tio de Tossa que es diu Juan Rodri que vaig conèixer en un viatje per veure llops. El coneixes?
Nick