dimarts, 30 de setembre del 2008

Brutícia als boscos de Tossa

Perquè la gent no respecta el bosc i l'entorn?

Fa quatre dies, caminant pel bosc, em vaig fer aquesta pregunta. Sobretot, perquè separats per una distància que no arriba als 300 metres, ja hi havia 2 abocaments (per la zona del camp de tir). El primer, un abocament de restes vegetals, que feia dies que hi era, i que per sort ahir ja havia desaparegut, i un altre de runes d'obra, que ja porta anys i es va fent més gran.

*Restes vegetals prop del camp de tir

*Runa prop del camp de tir

*Foto del mateix abocament, publicada al bloc "Tossa paradís de babaus" fa més d'un any.
http://paradisdebabaus.blogspot.com/2007/09/recordant-lantic-blog-irnic-i-divertit.html

Tant costa portar-ho a la deixalleria o a un abocador controlat??

Molta gent, no té cap tipus de respecte. Hi ha talls del camí de Ronda, plens de deixalles (amb una paperera buida al costat). El camí que passa pel Pi de Can Martí està ple d'excrements de gos. La gent llença i abandona objectes voluminosos a bosc. I moltes vegades des de l'administració ho saben i no hi fan res. Quants anys porta un cotxe estimbat a Es Cards?? o l'abocament que mencionava abans!

*"Fauna Tossenca" anant cap el Suro d'es Pop

*Un "exemplar" més vell de la mateixa espècie, a Es Cards.

Si vos plau, tingueu respecte per l'entorn, que no costa res.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens raó, tot el tema dels boscos està molt deixat. La gent cada cop és més incivica i això que cada cop ens bombardeigen més amb els temes del reciclatge, el medi ambient, etc. Crec que desde l´administració s´hauria de deixar tot ben net i amb neteges periodiques, és trist, però la gent no cambiarà. I no podem deixar que aquests racons de Tossa quedin degradats d´aquesta manera.


Felicitats pel blog.

SelvadeTossa ha dit...

Això és l'inconvenient de fer camins!! Els camins acosten la gent a la natura i en principi això seria positiu perque n'augmentaria la seva estima, pero a la pràctica el que sovint succeeix es que per a certa gent es converteixen en recorreguts per llençar deixalles sense sentir la mateixa vergonya que tindrien si les tiressin enmig del carrer (on molta gent els miraria i els denunciaria).
A més a més, amb això de la bruticia passa el fenomen de la bola de neu, es a dir, que quan algú llença una cosa i embruta el paisatge, els que venen després senten menys escrupols per llençarne més, i al final arriba un dia que fins i tot el més benintencionat es pensa que això és la deixalleria municipal i se'n va allà a tirar els mobles vells!

Penso que cal una campanya d'informació i sensibilització a la gent sobre la bruticia al bosc i cal que els camins es netejin mensualment. Estic en contra de que l'ajuntament o qui sigui construeixi camins com el de ronda o promocioni recorreguts naturals si després no en fà un manteniment posterior.
Respecte al cotxe d'Es Cards si em permets faré un comentari incorrecte (i asumeixo que és incorrecte) pero es que jo en concret d'aquest vehicle en faria una excepció; el deixaria allà perque amb els anys que deu tenir em sembla una escultura artística que aporta una nota simbòlica i ilustrativa al paisatge.
Imagino que ja quasi no deuen de quedar residuus contaminants del cotxe (s'hauran anat rentant amb els anys) excepte l'òxid de ferro, pero l'òxid de ferro d'un cotxe aillat tampoc em sembla greu i s'incorpora al terreny mesclantse amb els altres òxids de ferro de procedència natural.
I encara diré més, desde una perspectiva potser filosofica-artística: M'agrada la sensació de que "la natura es menji la civilització i no al revés"!!