dijous, 5 de novembre de 2009

Costes reformarà tota l’avinguda Sant Ramon de Penyafort

Les negociacions de l’Ajuntament amb la Direcció General de Costes han donat els seus fruits. Si en un principi Costes només s’havia compromès a reparar els fragments de barana que van quedar malmesos pel temporal de Sant Esteve, ara executarà la remodelació integral de l’avinguda Sant Ramon de Penyafort sense que Tossa hagi de desemborsar ni un euro. El cost del projecte superarà els 1,5 milions d’euros i es separa del futur projecte global de remodelació de la façana marítima.

Entre les actuacions, es preveu fer per a vianants els 376 metres lineals de l’avinguda i millorar els punts malmesos de la barana que dóna al mar. A més, s’eliminaran les barreres arquitectòniques millorant la disposició de l’enllumenat i suprimint les voreres i els parquímetres. Així mateix, es renovarà l’enllumenat públic i el clavegueram, s’obrirà una rasa per portar el gas natural als edificis que encara van amb butà i propà i es farà arribar el reg terciari a la zona. També s’instal·laran contenidors hidràulics per abocar-hi els residus; i es suprimirà l’aparcament, però en cap cas el pas de vehicles, tant de serveis com de residents o turistes.

Malgrat que encara no hi ha data d’inici de les obres, l’alcaldessa Imma Colom (CiU) diu que aquestes començaran durant el 2010. Segons Colom, “és molt difícil concretar una data perquè es tracta d’una zona molt turística i és una obra que s’ha de fer durant, com a mínim, quatre mesos”.

L’equip de govern convocarà properament veïns del sector i oposició per explicar el projecte.

* Avinguda St. Ramon de Penyafort

Font: BIM Tossa de mar

Aprofitant la notícia, pròximament més sobre l'aigua regenerada a Tossa

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Merci per l'escrit, pero arran del que dius em sorgeixen unes preguntes, que no se si pots o no respondre:

Si treuen els aparcaments del passeig ..On hauràn d'aparcar els vehicles que ho fan actualment? Davant la casa d'en Palou potser?

I una altre consideració. Si, està bé que tots els gastos els pagui Costes (l'Ajuntament deu d'estar content) pero els diners de Costes també els paguem abans els contribuents. O no?

I sincerament em sap greu que aquests diners públics, surtin d'on surtin, hagin servit per fer xapuces.
Quan treurem la terra que es va col.locar damunt la Mar Menuda, una terra que ha tingut un impacte estètic desastrós i la substituirem per sorra marina de platja normal?

I quan podré tornar a correr descalça damunt la platja sense ferirme els peus?

..Potser és que la Sra."X" i companyia prefereix passejar per la platja gran i llavors els de Sa Bauma que es fotin?

Tossanatura ha dit...

Hola!
En principi, amb les notícies que he llegit, s'ordenarà i es modernitzarà aquesta avinguda. S'inclourà una secció nova, amb prioritats per a vianants, es milloraran les infraestructures i els serveis i se substituirà la barana malmesa. Es mantindrà la rasant actual de la vorera del costat dels establiments i edificis, i la del costat de mar s'anivellarà respecte de la calçada. Els estacionaments s'eliminaran (no se on s'aparcarà!), tot i que hi haurà alguna zona de càrrega i descàrrega en els trams inicial i final de l'avinguda. També s'instal.larà una nova barana.
I, si, ho pagarà l'Estat, i l'estat sóm tots!

Respecte al tema de la mar menuda, crec que tens raó. Ja que es fan les coses que es facin be!

Est deixo un parell d'enllaços de notícies del tema de l'avinguda St. Ramón, amb un muntatge fotogràfic!

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/107129-lestat-reformara-daqui-a-un-any-el-passeig-de-tossa-en-el-tram-de-sant-raimon-de-penyafort.html

http://www.diaridegirona.cat/portada/2009/11/22/girona-lajuntament-mostra-futura-avinguda-ramon-penyafort/371423.html