dilluns, 23 d’abril del 2012

Tossa de Mar retira els contenidors de brossa durant el dia

L'Ajuntament vol evitar la utilització “inadequada” del servei

La prova pilot comença a l'entorn de l'església


L'Ajuntament de Tossa de Mar canvia el sistema de recollida de la brossa. Els contenidors d'escombraries desapareixen del carrer durant el dia. Es posen cap al vespre per ser recollits poques hores després. És en aquest moment, a partir de les nou del vespre, quan els veïns poden llençar la brossa.

L'objectiu del govern local (TU-PSC) és posar fi a algunes males pràctiques com ara llençar la brossa durant el dia. “S'ha pogut constatar en els últims temps una utilització inadequada dels contenidors d'escombraries situats a tot el nucli antic de la nostra vila, en detriment de la bona imatge que, com a població turística, volem donar”, denuncia Xicu Nadal, regidor de Medi Ambient, en un comunicat de l'àrea. Aquesta prova pilot s'ha començat a aplicar aquesta quinzena al nucli antic. En concret, els contenidors afectats són els de la zona d'Es Racó, la plaça de l'Església, el carrer de les Flors i els de la zona del bar Tahití. En el lloc on els contenidors ja han estat retirats, un cartell informa que es tornaran a col·locar a les nou del vespre. I en aquells contenidors que seran retirats els propers dies, hi ha un altre cartell en què s'explica que a partir de ben aviat, els contenidors desapareixeran durant el dia.
  
LA FRASE
Esperem que aquesta mesura resolgui els problemes d'incompliment de les ordenances municipals

Xicu Nadal
Regidor de Medi Ambient de Tossa

Els veïns no veuen malament la proposta

Els veïns del nucli antic s'han adaptat ràpidament al nou funcionament de llençar les escombraries. Alguns denuncien que els que feien mal ús dels contenidors eren els establiments, majoritàriament restaurants, que llençaven les escombraries al llarg del dia. “Els contenidors abans de les nou del vespre ja estaven plens; a l'hivern no passa res, però a l'estiu fa pudor”, denuncia Francesc Fonalledas, veí de la zona. Precisament, alguns dels veïns aplaudeixen la iniciativa de l'Ajuntament de retirar els contenidors durant el dia “si ho han fet per conscienciar els restaurants”. Algunes persones grans, però, acostumades a llençar la brossa més aviat s'han hagut d'adaptar.

*Zona darrera l'església de Tossa de Mar on ara els contenidors són col·locats a les nou de la nit
 i durant el dia són retirats. Un cartell avisa del canvi
 
Font: El Punt