dimecres, 20 d’octubre de 2010

Madrid premia la gestió de l'aigua del Consorci Costa Brava

La reutilització de l'aigua a Tossa centra una ponència en un congrés a Madrid

Durant dos dies, ahir i avui, s'ha fet a Madrid el primer congrés sobre la reutilització sostenible de l'aigua, en el transcurs del qual s'ha decidit premiar la gestió del Consorci d'Aigües de la Costa Brava. Una de les ponències que es faran avui al matí tracta, precisament, de la iniciativa pionera que va posar en marxa el municipi de Tossa de Mar, l'any 2003, amb la instal·lació d'un equipament tècnic al costat de la depuradora que permet reutilitzar les aigües de la xarxa urbana. Això vol dir que l'aigua, una vegada depurada es torna a utilitzar o bé per al reg de jardins i parcs o bé per als bombers, entre d'altres. No es pot, però, reutilitzar per al consum humà. La instal·lació tècnica perquè això sigui possible va costar prop de 300.000 euros, que va finançar en la seva totalitat l'Agència Catalana de l'Aigua, segons va explicar l'alcaldessa de CiU, Imma Colom. Precisament, l'any 2003, Colom ocupava la regidoria de Medi Ambient i va ser qui va posar en marxa aquest projecte.

Font: El Punt

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola, el meu comentari no té res a veure amb el post... Fa uns mesos em vas fer una pregunta al meu blog sobre la meva bassa, i no vaig veure el comentari fins fa poc.
Bé, després de fer moltes consultes, vaig decidir impermeabilitzar la bassa amb lona de butil per que és el sistema més resistent, i senzill d'instalar. El sistema de l'argila que em suggeries, té l'avantatge de que és molt més ecològic, però sembla que no és fàcil trobar gent que sàpiga treballar-ho (en coneixes algú?) i que no és massa convenient si s'asseca... En tot cas, t'agrairia que em passessis informació sobre aquest sistema, gràcies!