dimecres, 21 de març del 2012

Els propietaris, a l'expectativa

El Consorci Forestal de Catalunya, que aplega propietaris de boscos privats, encara no sap la quantia de la partida de subvencions per a explotacions que destinarà enguany la Generalitat. L'enginyer Josep Maria Tusell, tècnic de l'ens, troba necessari incrementar els 3,3 milions concedits l'any passat, però també admet que “veient la situació econòmica, la reivindicació és que, com a mínim, es mantingui” la dotació.

Tusell subratlla “la importància d'invertir en la gestió dels boscos tant per prevenir els incendis com per facilitar-ne l'extinció”. En el cas de l'incendi de Santa Cristina, Llagostera i Tossa, per exemple, recordava ahir que els equips de Bombers i ADF van poder-lo controlar en les zones que s'havien desbrossat de vegetació acumulada.

Els ajuts per a propietaris cobreixen el 50% de la inversió, però persisteix l'obstacle que els privats han d'avançar tota la despesa i, posteriorment, confiar que els reemborsaran l'altra part, “tres o quatre mesos després d'haver justificat la feina feta”.

Font: El Punt