dimecres, 17 d’agost del 2011

Un incendi a Tossa crema fins a 3.000 metres de vegetació

El foc el van poder controlar en pocs minuts 21 dotacions entre aèries i terrestres dels bombers

Un incendi forestal declarat ahir al migdia al terme municipal de Tossa de Mar va cremar fins a 3.000 metres quadrats de vegetació sense provocar víctimes, evacuats ni danys en vivendes, segons va confirmar el cos dels Bombers. El foc es va iniciar cap a dos quarts de dues del migdia a un quilòmetre de la Pedrera de Can Balmanya i es va estendre centenars de metres enllà fins a cremar els 3.000 metres quadrats finals. Només una mitja hora després, però, l'incendi ja es trobava en fase de control i en pocs minuts més es va poder donar per apagat en la seva totalitat.

Segons van confirmar els bombers, es van desplaçar fins a 21 dotacions entre aèries i terrestres als llocs dels fets per treballar en l'extinció de l'incendi. Un cop apagat el foc, dues dotacions van continuar al lloc dels fets controlant la zona i remullant-la fins més tard de les set de la tarda.
Segons van explicar els bombers, va caler remullar reiteradament la vegetació per evitar que el foc, tot i extingit, pogués arribar a revifar.

Es desconeix l'origen del foc i, segons va confirmar el cos de bombers, no va provocar víctimes, evacuats ni danys en cap finca de la zona. Finalment, es va tractar d'un incendi forestal de poc abast.

Font: Diari de Girona