dimarts, 22 de juny del 2010

El camí de ronda de Tossa continua tancat

El Ministeri de Medi Ambient va clausurar la ruta per qüestions de seguretat sense avisar l'Ajuntament del municipi

El camí de ronda de Tossa de Mar continua tancat al públic quatre mesos després que el Departament de Costes del Ministeri de Medi Ambient el clausurés per raons de seguretat. Malgrat les converses entre l'Ajuntament del municipi i el Ministeri, el camí continua tancat a les portes de l'estiu.

El tram afectat per aquesta decisió és el de Martossa-Porto Pi, la qual cosa implica, a més, que les dues cales també quedin sense accés perquè s'hi arriba pels túnels que es troben tancats. Segons Costes, el camí s'havia de tancar perquè hi havia risc d'esllavissaments i es considerava que podria ser perillós per als caminants. Des de llavors, però, encara no s'ha dut a terme cap activitat per restablir aquesta situació.

Cal recordar, a més, que Costes va tancar aquest tram del camí sense avisar l'Ajuntament de Tossa que es va haver d'assabentar de la decisió quan es va trobar davant d'un cartell que informava els caminants que no es podia continuar.

Així, doncs, sobta que a finals del mes de juny, i havent començat l'estiu, el camí continuï sense arreglar-se i, per tant, sense obrir. L'equip de govern de Tossa de Mar ha fet nombroses gestions amb Medi Ambient per diversos temes oberts, però per ara en aquest tema han estat infructuoses. El mateix govern va informar fa un parell de mesos que Costes estava realitzant un estudi per esbrinar els motius que havien produït diversos esllevissaments als accessos de les cales.

Per la seva banda, des de l'oposició, es va informar que Costes va entrar per registre un escrit a l'Ajuntament fa unes tres setmanes amb els resultats d'aquest estudi en què s'informava els responsables del consistori que part dels esllavissaments podrien ser conseqüència de diverses obres dels xalets de les urbanitzacions que queden a dalt del camí.

Des del PSC, es va recordar que "l'obligació de l'Ajuntament és apretar les institucions perquè resolguin els problemes". A més, va apuntar a la "manca de voluntat política" pel fet que aquest tram estigui tancat i que encara no s'hagin resolt les al·legacions per desencallar la resta de camí.

Justificació completa*El tram que Costes va tancar de Martossa-Porto Pi del camí de ronda de Tossa de Mar

Font: Diari de Girona