dimarts, 18 de maig del 2010

Costes desfarà el mur compacte de sorra de la platja de Mar Menuda de Tossa

El Departament de Costes del Ministeri de Medi Ambient arranjarà finalment la platja de la Mar Menuda de Tossa, que havia quedat amb un mur compacte de sorra després de les llevantades d'aquest hivern. Les obres començaran avui, després de les reclamacions de l'Ajuntament.
Les típiques llevantades de la Costa Brava s'han endut enguany part de la sorra de la platja de la Mar Menuda, que va ser reposada per Costes després del temporal de Sant Esteve de 2008, i han deixat un mur compacte, que pot ser perillós. Per això, l'actuació ha estat una reclamació constant de l'Ajuntament, des que aquest mur va quedar al descobert. Avui, doncs, Costes posarà fil a l'agulla i engegarà finalment l'arranjament. Primer, s'apartarà la sorra natural de platja, es trencarà el mur i s'abocaran unes 2.000 tones de sorra. Un cop aplanada es tornarà a repartir per sobre la sorra natural.
Segons Costes, les obres estaran acabades abans del cap de setmana i durant l'actuació l'Ajuntament té previst tancar la platja.

Font: Diari de Girona

I em faig 2 preguntes:
- Serà sorra de la Pedrera d'en Balmaña?
- Quant durarà?