dilluns, 5 d’abril del 2010

Conseqüències de la nevada II

Ja fa gairebè un mes de la nevada del dia 8 de Març. El bosc continua fent pena. Això si, tots tenim llum i no sembla que hagi hagut cap problema aquesta Setmana Santa. No se si ja han arreglat totes les torres que van caure. Però perquè van caure?

He sentit i llegit diverses hipòtesis: Mal manteniment del bosc i les torres, cables que repiquen i giren, vent, neu humida que forma maniguetes... O una barreja de totes!

Josep Maria Rovira, vicepresident del Col·legi d'Enginyers Industrials afirma que es va produïr un "efecte fuet". Aquest efecte va provocar que els conductors repiquessin els uns contra els altres i va fer que les torres anessin fent voltes.

L'altre hipòtesi que cobra més força és que la combinació de neu humida i vent intens registrada el dia 8 de Març a Catalunya, que va provocar l’aparició d’una multitud de formacions de gel, conegudes pels enginyers com a maniguets de gel, que a l’acumular-se sobre els cables elèctrics van originar un sobrepès fatal.

De totes maneres volia penjar algunes fotos de pals i torres elèctriques a Tossa, fetes els dies 9 i 10 de Març que no havia tingut temps de penjar:

*Maniguetes de gel a la línia elèctrica que va cap a Sant Grau




*Detall de les maniguetes de gel a uns cables caiguts







*Diferents torres i cables elèctrics malmesos a la línia que va cap a Cala Llevadó




*Més cables i pals trencats i malmesos